EL NADAL I ELS SEUS REGALS


“(...) VEIEREN EL NEN AMB MARIA, LA SEVA MARE; ES PROSTRAREN A TERRA I EL VAN ADORAR (...)”(Mt 2,11)
Per Nadal ens fem regals els uns als altres com a mostra del nostre desig mutu d'estimar-nos com a germans segons Déu, que és el nostre Pare; també com a expressió d'alegria perquè ens ha nascut un Salvador, el Messies, el Senyor.

Els Reis d´Orient ens porten obsequis per a recordar-nos aquells primers (or, encens i mirra) que van oferir a l´Infant-Déu, que era i és tota la Bondat Divina feta home. Així ens volen esperonar per tal que siguem bons a imitació Seva i per la seva Gràcia; desitgen que siguem de "bona voluntat" (estimant la de Déu) i així poder rebre el regal autènticament valuós que Déu ens fa: el seu Amor, la seva Pau, la seva Salvació...
Déu ens fa el més gran dels regals possibles: se'ns ha donat Ell mateix per tal de ser Déu-amb-nosaltres (Emmanuel) per sempre més; Ell viu realment entre nosaltres a la Sagrada Eucaristia.
A la Festa de l'Epifania del Senyor celebrarem que Ell se'ns ha manifestat, ens ha revelat el seu Ésser Diví i ens ha donat tres grans mostres del seu acostament i Amor als homes: l'adoració dels Reis (que ens fa veure que la salvació és per a tots els homes sense distinció de races), el Baptisme de Jesús i les Noces de Caná.
Tota la vida de Jesús és com una epifania, un camí de llum. Ell ens mostra el seu Rostre, es manifesta com a llum del món (Cf. Jn 9,5) i Salvador que ens duu a l'Amor del Pare, a fi que El coneguem, El contemplem, L´estimem... Així serem modelats segons el seu Cor que és la fita del pelegrinatge cristià: la santedat.
Maria va contemplar el Senyor d´una manera tal, que la Pau del Cel es va encarnar al seu Si virginal. Ell va voler venir a nosaltres per mitjà d'Ella, fent-la Mare de Déu. Començarem el nou any celebrant amb joia la Maternitat Divina de Maria el dia 1 de gener; llavors felicitarem la nostra Mare per tan gran honor.
A més Déu ens ha fet el gran do que Ella sigui també la nostra Mare. Voldrà, doncs, que nosaltres anem vers Ell (la nostra fi última) per mitjà de Maria, el camí més dolç, senzill i segur.
La contemplació dels misteris de la vida de Jesús, feta en companyia de Maria i a imitació seva, a través dels seus ulls i El seu Cor, constitueix el rés del Sant Rosari.
El Sant Pare, venerable Joan Pau II, ens va “demanar de tot cor” que el resem tots, cada dia, per tal d´implorar de Déu el do de la pau per al món, i construir-la des del nostre cor. També per les famílies.
El Papa Benet XVI ens ha tornat a fer la mateixa recomanació tot convidant-nos també a rellegir la Carta Apostòlica Rosarium Virginis Mariae per així conèixer millor la seva importància i atractiu.
Si redescobrim el valor, la bellesa, la simplicitat i alhora, profunditat evangèlica d'aquesta oració, veurem que edifica en nosaltres el coneixement i l´Amor de Déu, per mitjà del silenci interior i l'oració del cor. Anirem entreteixint el ritme de la nostra vida, harmonitzant-la amb el ritme de la vida Divina.
Hauríem de fer-li aquest regal al món, doncs l'única pau veritable, l'única salvaguarda del medi ambient i de totes les coses bones que tan amenaçades estan, vindran com a do de Déu, en l'Amor i per l'Amor. Primer als nostres cors, propagant-se progressivament després.
Per a això hem de col·laborar i ésser, generosament, “nosaltres-amb-Déu” ja que Ell se'ns ha lliurat per Amor per a ser “Déu-amb-nosaltres”.
Vols començar, tu també, el nou any amb el propòsit d´afegir-te als molts que ja resen el Sant Rosari cada dia?
(si no saps resar-lo o no vols fer-ho sol, pots afegir-te a d´altres membres de la Parròquia; també pots unir-te als oients de Ràdio Estel, tots els dies a les 7:00 del matí al 106.6 FM)
Feliç i Sant Nadal i que l´any 2006 el Senyor ens beneeixi a tots amb el do de la Pau!